"Liverpool" klubo sirgaliai - chuliganiškiausi © Eurofootball.lt
Pasak remiantis tarptautine policijos statistika pateikto pranešimo, Anglijos „%c00045“ ekipos sirgaliams buvo prilipdyta chuliganiškiausių sirgalių etiketė.

Europos futbolo pagrindinė institucija UEFA pirmadienį teigė, jog apie tai derėtų pranešti Didžiosios Britanijos sporto ministrui Richardui Cabornui per antradienį vyksiantį susitikimą Briuselyje.

„Nuo 2003 metų įvyko 25 incidentai, kuriuose įsipainiojo „Liverpool“ sirgaliai, vieni jų buvo nežymūs, kiti keliantys susirūpinimą“,- „Reuters“ duotame interviu teigė UEFA atstovas Williamas Gaillardas.

W.Gaillardas tuoj pat pridūrė, jog dėl to UEFA nekabina „Liverpool“ klubo fanams blogiausiųjų Europoje etiketės, kadangi statistika neaprėpia incidentų sunkumo.

Kadangi Europos futbolą šį sezoną sudrebino mirtimis pasibaigę chuliganizmo atvejai, kuriuos sukėlė Italijos ir Prancūzijos fanai, W.Gaillardas paaiškino, jog dažniausios problemos su „Liverpool“ fanais buvo tokios, jog jie stengėsi patekti į stadioną be bilietų.

„Negalime lyginti obuolių ir apelsinų,- kalbėjo W.Gaillardas. – Problemos su „Liverpool“ fanais nebuvo tokios reikšmingos, jog UEFA turėtų imtis sankcijų, tai reiškia, jog kalbame tiesiog apie keletą nedidelių grupių sukeltų neramumų už stadiono ribų.“

„Negalima sakyti, jog „Liverpool“ yra blogiausias klubas. Bet gavome šį policijos pareiškimą ir dabar yra tinkamas laikas perduoti mūsų susirūpinimus sporto ministrams“, - aiškino UEFA atstovas.