"Ajax" grįžta į Čempionų lygą © Eurofootball.lt
Amsterdamo "%c00138" sekmadienį laimėjo Olandijoje po reguliariojo sezono rengiamas atkrintamąsias varžybas ir išsikovojo antrą kelialapį į UEFA Čempionų lygą.

Sekmadienį Amsterdamo futbolininkai atsakomosiose rungtynėse namuose 3-0 sutriuškino Alkmaro "AZ" futbolininkus, nors pirmąsias rungtynes pralaimėjo 2-1.

Amsterdame vykusiose rungtynėse "Ajax" išsiveržė į priekį antrojo kėlinio pradžioje, kai po Kennetho Perezo baudos smūgio baudos aikštelėje laisvas atsidūręs Johnas Heitinga įmušė įvartį. Prieš tai pirmajame kėlinyje puikios progos "AZ" gretose neišnaudojo gruzinas Shota Arveladze, kurio smūgis pataikė į skersinį.

Po pirmojo įvarčio praėjus vos dviems minutėms Ryanas Donkas į savus vartus nukreipė Tomo de Mulo skersuotą kamuolį, o pačioje rungtynių pabaigoje ispanas Gabri pasinaudojo puikiu Klaaso-Jano Huntelaaro perdavimu ir pavertė rezultatą triuškinamu.

"Ajax" antrus metus iš eilės laimėjo atkrintamąsias varžybas ir kelialapį į UEFA Čempionų lygą. Pernai jie trečiajame kvalifikaciniame etape, nuo kurio pradės ir šiemet, netikėtai nusileido "Kobenhavn" vienuolikei ir nepateko į grupių etapą.

Tuo tarpu "AZ" ketvirtą sezoną iš eilės turės tenkintis kelialapiu į UEFA Taurės turnyrą. Nors Alkmaaro klubas nėra labai galingas finansiškai, tačiau žaidimas UEFA Taurėje jiems yra tik paguoda - "AZ" paskutiniame ture prarado Olandijos čempionato lyderių poziciją, o Olandijos taurės finale pralaimėjo Amsterdamo "Ajax".