Čempionų lygos laimėtojas gaus apie 100 milijonų eurų © Eurofootball.lt
Kaip parodė atliktas tarptautinis tyrimas, šių metų UEFA Čempionų lygos laimėtojas dėl didėjančio rėmėjų finansavimo ir televizijų sutarčių skaičiaus, didėjančių žaidėjų kainų bei pajamų iš bilietų pardavimo turėtų uždirbti daugiau kaip 100 milijonų eurų (apie 345 milijonų litų).

Vieno iš Čempionų lygos rėmėjų apmokėjimų kompanijos „MasterCard“ paskirtas tyrimas taip pat parodė, jog laimėjusio klubo miestas gali tikėtis nemažo grynųjų pinigų įplaukio.

Liverpulis sulaukė apytikriai 70 milijonų eurų įplaukų, kai šio miesto ekipa 2005-ųjų finale nugalėjo dabartinį varžovą „Milan“ klubą, tuo tarpu 2004 metais pergalę šventusios „Porto“ klubo miestas – vos 12 milijonų eurų.

„Ekspertai nustatė, jog laimėjęs klubas galės džiaugtis išaugusiu rėmėjų skaičiumi, televizijų mokesčiais, pajamomis už bilietus į rungtynes ir žaidėjų kainomis – net jei didesnis nei 100 milijonų eurų prizas yra mažiau, nei daugelis Europos klubų paskutiniais sezonais išleidžia pirkti žaidėjams ir jų atlyginimams“,- teigiama tyrimus atlikusios kompanijos pareiškime.

„KRC Research“ tyrimų rezultatai gauti apklausus dvylika pagrindinių Europos futbolo ir verslo ekspertų, įskaitant ekonomistus, mokslininkus bei futbolo apžvalgininkus.