2019 m. LFF A lygos sezono licencijų sieks 10 futbolo klubų

Prasidėjo 2019 m. sezono A lygos klubų licencijavimo procesas. Prašymus dalyvauti licencijavime pateikė 10 klubų.

A lygos licencijos siekia ir prašymus licencijavimui pateikė šie klubai: Marijampolės „Sūduva”, Vilniaus „Žalgiris”, „Trakai”, Kauno „Stumbras”, „Kauno Žalgiris”, Klaipėdos „Atlantas“, „Palanga”, „Jonava”, „Panevėžys” ir Alytaus „Dainava”.

Šių metų pagrindiniai licencijavimo sezono prioritetai yra užbaigti visų A lygos klubų perėjimą prie pilnavertės struktūros su klubams priklausančiomis jaunimo akademijomis, griežtesniais finansiniais kriterijais ir aktyvesne klubų biudžetų stebėsena toliau didinti klubų finansinį tvarumą. Taip pat - aktyviai diegiant sertifikavimo sistemą - iš esmės pagerinti jaunimo ugdymo kokybinius parametrus.

LFF Licencijavimo vadovas Laurynas Zibolis pakomentavo ateinančio sezono licencijavimo prioritetus: „Matome ir džiaugiamės, kad daugelio mūsų A lygos, I lygos klubų savininkų ir savivaldybių požiūris keičiasi ir pagaliau baigia priartėti prie vakarietiško. Vis labiau suvokiama, kad bet kuris tvarus klubas, padedamas savivaldos, turi tiesiogiai ugdyti jaunus žaidėjus ateičiai pačiame klube ar klubo akademijoje. Tai ilgametis Lietuvos futbolo prioritetas ir jis nesikeičia jau daugelį metų. Daugeliui klubų peržiūrint ir adaptuojant savo struktūras dar labiau artėjame prie galutinio šio tikslo įgyvendinimo“.

Klubai dokumentaciją įvertinimui teiks gruodį ir sausį, o Licencijavimo komiteto sprendimas numatomas sausio 31 dieną. Jeigu prireiks, Apeliacinis licencijavimo komitetas klubų apeliacijas svarstys vasario 7 dieną.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...