2016 metų Europos čempionatas - be Olandijos rinktinės (FOTO, VIDEO)

2016-ųjų Europos futbolo čempionato atrankos varžybos antradienį baigėsi A, B ir H grupių kovomis, po kurių sulaukta nemenkos sensacijos – kitų metų pirmenybėse Prancūzijoje tarp 24 rinktinių nebus praėjusių metų pasaulio čempionato trečios vietos nugalėtojos Nyderlandų ekipos.

Nesėkmingai atranką pradėję olandai A grupėje šiaip ne taip prisikasė iki galimybės būti bent trečia šešių ekipų komanda, kuriai būtų suteikta galimybė pakovoti dėl kelialapio atkrintamuosiuose mačuose, tačiau juos į užribį išstūmė čekai. Jie olandus įveikė 3:2 (2:0) ir po daugiau kaip 30 metų pertraukos Nyderlandų nebus Europos pirmenybėse. Pastarąjį kartą į „Euro“ buvo nepatekusi 1984 metais.

Prieš paskutinį A grupės turą Nyderlandai ir Turkija kovojo dėl trečiosios vietos: nors turkai turėjo 15 taškų, o olandai – 13, pergalės atveju ir varžovams suklupus, Nyderlandai stebuklingai prasmuktų pro adatos skylutę.

Tačiau kelią vieniems iš Europos futbolo lyderių pastojo jau ankščiau bilietą į Prancūzijos turnyrą turėjusi Čekija, kuri savo žiūrovų akivaizdoje nusileido dėl pirmosios pozicijos kovojusiai ekipai.

GALUTINĖS TURNYRINĖS EURO 2016 ATRANKOS ETAPO LENTELĖS

Vinis į olandų karstą sukalė 24 min. Pavelas Kaderabekas, 35-ąją – Josefas Šuralas, o 66 minutę į savo vartus įvartį įspyrė Robinas van Persie. Nors per 13 minučių olandai sugebėjo įmušti du įvarčius – pasižymėjo Klaasas Janas Hunlelaaras (70 min.) ir R.van Persie (83 min.), daugiau jėgų jiems neužteko, kad pelnytų du įvarčius.

Tad turkai, net ir nelaimėję prieš taip pat kelialapį turinčius islandus, būtų garantavę sau trečiąją poziciją grupėje. Tačiau jie įveikė 1:0 islandus. Pirmąją vietą grupėje iškovojo čekai, antri – islandai ir treti – turkai.

Nieko nelemiančioje dvikovoje Kazachstanas įveikė Latviją 1:0.

B grupėje Belgijos ir Velso rinktinės jau anksčiau laiko buvo iškovojusios kelialapius į pirmenybes, tačiau Bosnija ir Hercegovina bei Izraelis varžėsi dėl trečiosios vietos.

Žydams reikėjo pergalės prieš belgus ir tikėtis, kad bosniai sužais lygiosiomis su Kipru. Tačiau Izraelio futbolininkai sau nepadėjo: jie pralaimėjo belgams 1:3, bosniai šiaip ne taip palaužė kipriečius 3:2 ir dėl kelialapio į čempionatą dar kovos Bosnija ir Hercegovina.

H grupėje Kroatija, Italija ir Norvegija turėjo šansus iškovoti pirmą-trečia vietas, kurios vietas. Arčiau kelialapių buvo italai ir norvegai, turėję atitinkamai po 21 ir 19 taškų, tačiau ant kulnų lipo kroatai su savo 17 turimų taškų.

Visi rezultatai:

Belgija 3 - 1 Izrealis

Bulgarija 2 - 0 Azerbaidžanas

Kipras 2 - 3 Bosnija ir Hercegovina

Italija 2 - 1 Norvegija

Latvija 0 - 1 Kazachstanas

Malta 0 - 1 Kroatija

Olandija 2 - 3 Čekija

Turkija 1 - 0 Islandija

Velsas 2 - 0 Andora

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...