2005 metų "A lygos" sezono rekordai ir antirekordai © Eurofootball.lt
Kadangi šiemet Lietuvos čempionate netrūko triuškinamų rezultatų, pergalingų ir nesėkmingų serijų, oficiali "A lygos" svetainė statistikos mėgėjams pateikia 2005 metų sezono rekordus ir antirekordus.

Daugiausia įvarčių (aštuonis) per vienerias 2005 metų Lietuvos "A lygos" čempionato varžybas pelnė Panevėžio "Ekranas" ir Kauno FBK "Kaunas". Panevėžiečiai tiek kartų pasiuntė kamuolį birželio 11 dieną į Vilniaus "Vėtros" vartus, o kauniečiai - gegužės 14 d. į Kėdainių "Nevėžio".

Per mačą - keturi įvarčiai. Toks šio "A lygos" sezono rezultatyvumo rekordas priklauso Marijampolės "Sūduvos" puolėjui Tomui Radzinevičiui ir Šiaulių "Šiaulių" puolėjui Gediminui Butavičiui. Marijampolietis pasižymėjo rugpjūčio 12-ąją Kaune, kai į neviltį varė "Nevėžio" vartininką Tautvydą Jazoką, o šiaulietis keturis įvarčius įmušė per paskutinįjį turą į "Ekrano" vartus.

Ilgiausia pergalių serija gali pasigirti "Ekranas". Naujieji šalies čempionai laimėjo visas devynerias pirmojo rato rungtynes ir tiek pat varžybų iš eilės pirmenybių pabaigoje, kol suklupo 36-ajame ture.

Ilgiausia pralaimėjimų serija priklauso "Nevėžiui". Kėdainiečiai nė taško nepelnė per aštuonis mačus.

Net šešis turus iš eilės "Ekrano" vartai varžovams buvo tarsi užrišti. Panevėžiečiai įvarčio nepraleido 540 minučių.

Čempionato autsaideriai kėdainiečiai įmušti įvarčio negalėjo per septynis turus iš eilės (nuo šeštojo iki tryliktojo turo).

Daugiausia žiūrovų (4000) stebėjo birželio 28 dieną Kaune vykusias "Kauno" ir "Ekrano" rungtynes, mažiausiai (20) lapkričio 9 d. varžybas tarp "Nevėžio" ir "Kauno".